Blijf trouw aan jezelf

Vandaag ging ik (zoals ik meestal doe) na de lunch een rondje wandelen. De beweging is goed voor me, zowel voor m’n lichamelijke gezondheid als voor m’n mentale gezondheid. Daarbij had ik het vandaag even nodig om mijn hoofd te legen. Om even wat dingen op een rijtje te zetten. Om antwoorden te vinden en dan ga ik graag even de natuur in.

Ik liep naar mijn plekje in het bos in de buurt. Ik vind het zo’n fijne, rustgevende plek daar. Een plek omgeven door bomen die als een koepel over me heen hangen. Het voelt veilig. Daar ga ik zitten om te mediteren, om te luisteren naar de wind die door de bladeren waait, om te voelen wat zich in mij afspeelt. Vervolgens loop ik dan via een rondje door het bos weer naar huis.

Mijn wandeling bracht me mooie inzichten. Als je je openstelt, heeft de natuur de antwoorden waar je naar opzoek bent en daarom ga ik graag een rondje wandelen als ik met vragen zit of eens vastloop. Vandaag werd ik eraan herinnerd dat ik trouw mag zijn aan mezelf. Dat ik mijn aandacht in het hier en nu mag houden en gefocust mag zijn om niet van mijn pad af te raken, maar ook dat ik mijn vertrouwde pad af en toe eens mag verlaten om zo tot de gewenste transformatie / verandering te komen.

Toen ik thuiskwam, ben ik gaan bakken. Ik probeerde een nieuw recept uit. Een chocolade-hazelnoot cake. Koolhydraatarm, vetarm, lactosevrij en glutenvrij. De cake staat nog af te koelen op dit moment, dus ik laat je later weten of het is gelukt 😉 .

En juist dat is waar ik blij van word, bakken, nieuwe recepten uitproberen. Daar krijg ik (positieve) energie van. Ik twijfelde nog even of het vandaag een cake ging worden of cupcakes, maar besloot trouw te blijven aan mijn eerste ingeving. Trouw blijven aan mezelf in combinatie met mijn bakkerij betekent dat ik meer mag uitproberen, meer mag bakken, meer mezelf mag ontwikkelen tot de bakker die ik wil zijn. Ik vind het mooi dat een wandeling in de natuur me op die manier heeft geholpen. Ik vroeg me af wat ik kon doen om de volgende stap te zetten met mijn bakkerij. Het antwoord was simpel: blijf trouw aan jezelf.

Lieve groet, Irene

Tags: , , ,