Recept – aardbeien/kwark gebakjes, koolhydraatarm

Laatst kwamen mijn ouders bij ons op visite. We hadden ze uitgenodigd voor een diner om echt eens even bij te kletsen. Vaak schiet dat er toch bij in als de kinderen ook thuis zijn, dus nodigden we ze uit in een weekend dat de kinderen bij hun vader waren.

Voor het dessert was ik nog op zoek naar een lekker recept, maar ik vond het lastig iets te vinden. Ik wilde namelijk rekening houden met zowel mijn moeder als met mezelf en dat betekende dat het dessert niet teveel verzadigde vetten mocht bevatten in verband met cholesterol en het liefst koolhydraatarm in verband met mijn hogere bloedsuikers. Dat recept kon ik dus niet vinden. Het was of het één of het ander en dus besloot ik zelf wat te maken. Het werden deze aardbeien/kwark gebakjes. We hebben er heerlijk van zitten smullen!

Het leek me leuk het recept met je te delen, want niet alleen als dessert is dit lekker, maar ook als gebakje tussendoor. Je kunt de smaak aanpassen door te kiezen voor ander fruit, zoals bijvoorbeeld frambozen, mango of passievrucht. Heerlijk zomers!

Dit heb je nodig voor 6 gebakjes:

  • Cupcakevorm voor 6 cupcakes
  • 250 gram magere kwark
  • 80 gram aardbeien (vers of diepvries)
  • 1 el erythritol naar wens (of andere natuurlijke zoetstof)
  • 2 blaadjes gelatine
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram amandelmeel

Zo maak je de bodem:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe papieren cupcakevormpjes in de bakvorm.
  • Smelt de roomboter en meng hier het amandelmeel doorheen.
  • Verdeel het mengsel over de cupcakevormpjes en zet het 5 minuten in de oven.
  • Zet het vervolgens in de koelkast om af te laten koelen.

Zo maak je de toplaag:

  • Laat de gelatine blaadjes weken in koud water.
  • Verwarm de aardbeien met de erithrytol tot er een mooi papje ontstaat.
  • Voeg dan de gelatine blaadjes toe en laat ze oplossen.
  • Als het een beetje is afgekoeld het aardbeienmengsel mengen met de kwark.
  • Verdeel vervolgens het kwarkmengsel over de afgekoelde cupcakevormpjes met amandelbodem.
  • Zet het in de koelkast voor minimaal 3 uur om het te laten opstijven.
  • Geniet ervan!

Om het extra feestelijk te maken zou je de kwarkgebakjes nog kunnen versieren met een toef suikervrije slagroom en een aardbei erop.

Heb je vragen over dit recept, stel ze me gerust in de reacties. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Lieve groet, Irene

Tags: , , , , ,