Dat koolhydraatarm ook heel lekker kan zijn, bewijst deze kokoscake/citroen cheesecake combi. Een heerlijk fris-zoete combinatie. De citroensmaak kun je ook achterwege laten. Het is dan nog steeds lekker.
Dit recept is koolhydraatarm en bevat ongeveer 1,5 gram kh per stuk.
Wat heb je nodig?
Voor de kokoscake:
- bakvorm 20×20 cm of iets vergelijkbaars
- voor de kokoscake:
- 50 gr amandelmeel
- 20 gr kokosmeel
- 10 gr geraspte kokos
- 6 el erythritol (natuurlijke zoetstof)
- 1/2 tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl vanille aroma
- 3 eieren
- 110 gr gesmolten roomboter
Voor de cheesecake:
- 200 gr roomkaas
- 1 ei
- 3 el erythritol
- optioneel 2 druppels 100% essentiële olie citroen
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Bereid eerst de kokoscake voor. Meng hiervoor in een kom alle droge ingrediënten met elkaar.
- Voeg vervolgens de eieren, het vanille aroma en de gesmolten boter toe en meng alles goed door elkaar tot er een egaal beslag ontstaat. Laat het beslag dan even rusten.
- Maak in de tussentijd het mengsel voor de cheesecake. Klop in een tweede kom de roomkaas los.
- Voeg het ei, de erythritol en de olie toe en meng alles tot een egaal beslag.
- Doe dan eerst het beslag van de kokoscake in het bakblik.
- Giet daar overheen het beslag van de cheesecake.
- Ga er met een satéprikker doorheen voor een gemêleerd effect.
- Zet het in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten. Check met een satéprikker of de cake klaar is.
Laat de cake in het bakblik op een rooster afkoelen. Snijd de cake als het is afgekoeld in 16 stukken. Bewaar het vervolgens in de koelkast. Het is ook per stuk te bewaren in de vriezer (wel per stuk verpakken). Handig voor als je niet in één keer alles wilt opeten.
Heb je vragen of opmerkingen over dit recept? Laat dan gerust een reactie achter.
Happy baking!
Tags: gebak, glutenvrij, kokoscake, koolhydraatarm, recept, suikervrij